Mielipiteitä Suomesta Keskustelua elämän eri alueista

Tarve sotasensuurin palauttamiseen Suomessa

Ajassa on ilmiöitä, jotka kertovat joko sensuuritarpeen lisääntymisestä tai sensuroinnin suoranaisesta kasvusta. Jälkimmäinen tapahtuu kiusallisesti, sillä se on näkyvää ja jälkikäteistä. Tuoreimpana esimerkkinä tästä sensuroinnista on eilisen Kempeleellä tapahtuneen 14-vuotiaan tytön raiskausta käsitellyt STT:n levittämä uutinen, joka kertoi pääministerin kutsuneen koolle kriisikokouksen raiskaustapauksen johdosta.

Äkkiseltään vilkaistuna ainakin Etelä-Suomen Sanomat ja Iltalehti ovat äskettäin julkaisseet nettiversioissaan oikaisun em. uutisesta otsikolla "Oikaisu juttuun Sipilän kriisikokouksesta". Tässä ko. jutussa ilmaan jää edelleenkin leijumaan kysymys siitä, että mihin kuitenkin perustui tiedonvälityksen ammattiorganisaation eli STT:n julkaisema uutisointi. Tuskin se on syntynyt turkinhihastakaan.

Tästä kaikesta herää kysymys siitä, että elämmekö aikoja, jolloin olisi syytä herättää henkiin talvi- ja jatkossodan aikaisen Päämajan tiedotusosaston mukainen toimintamalli ja -organisaatio. Nyt kun se tapahtuu nähtävästi valtioneuvostonkanslian toimesta, syntyy kaikesta enemmän kuin hieman kökkö vaikutelma.

Linkki Iltalehden oikaisuun em. uutisoinnista:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112520727782_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Niin... sananvapaus on äärimmäisen tärkeä asia. Nyt ollaan kuitenkin menossa kohti äärettömyyttä. Sensuuri- sanalla on ikävä kaiku.
Melkoisella varmuudella joudutaan kuitenkin jotakin tekemään, nykymeno kiitää kohti anarkiaa.
Kuka keksii mitä pitää tehdä.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Tällä nykymenolla, jossa homma ei ole kenenkään hanskassa, on vielä syntymässä hallitsematon kaaos. Ja koko ajan on vaan hullummaksi menossa!

Toimituksen poiminnat