Mielipiteitä Suomesta Keskustelua elämän eri alueista

Pariisi 13.11.2015 - ei ymmärrä

Suomen kansalainen Farzad kirjoitti ansiokkaasti toisaalla täällä Puheenvuorossa islamista. Huomioni kiinnittyi erityisesti käsitteeseen "Allah on kaunis, Allah rakastaa kauneutta." Hänen kirjoituksensa perustuu varmasti hyvin suuresti hänen omaan kokemuspohjaansa.

Mitä kaunista voi nähdä Pariisin viime yön tapahtumissa? Entä ketä/keitä miljoonat Eurooppaa kiertävät turvapaikanhakijat pakenevat islamilaisista maista? Onko islamin sisällä useampia näin voimaakkasti toisistaan poikkeavia käsityksiä Allahista? Islamilaiset pakenevat islamilaisia, joilla on sama Allah... ja ääri-islamistit tappavat silmittömästi täysin syyttömiä eri puolilla maailmaa.

Pariisi 13.11.2015 - ei ymmärrä.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Eihän voi väittää että esim jehovat ja luterilaiset olisivat sama juttu vaikka kristittyjä molemmat.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Saako tuo mainitsemasi erilaisuus tappamaan toisiaan uskon takia ja pakenemaan kansainvaelluksen lailla?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jonkinlaiset lasten ristiretket meillä taitaa aina olla keskuudessamme. Ei siitä niin kauan ole, kun yksi jos toinenkin uskonsoturi Puolan, Lützin, Leipzigin ja Narvan mailla vertaan vuoti.

Kyllä silti on hyvä sanoa rehellisesti: ei ymmärrä. Ei tuota pidä ymmärtää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Outoja yhteensattumia kuitenkin, että kohteena on mm. jalkapallostadion, jonne venäläisillä rynnnäkkökivääreillä aseistautuneet terroristit iskevät samaan aikaan kun IAAF on päättämässä Venäjän vastaisista sanktioista.

Eikä tuo perjantai 13. päivä marraskuuta kaukaa liippaa Temppeliritarien tuhosta perjantaina 13. lokakuuta 1307. Tänä vuonna nyt ei 13. päivä ja perjantai sattunut aivan täsmälleen samalle kuulle osumaan. Tähän liittyy länsimaalaistyyppisiä konnektioita.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Lasten ristiretkillä on järjestäjänsä, jotka eivät välttämättä usko mihinkään sen kummempaan. Naapurin sekasorron rahoittaminen on helpompaa kuin oman talouden kohentaminen.

Toimituksen poiminnat