Mielipiteitä Suomesta Keskustelua elämän eri alueista

Ääriliikkeet kuriin

Sisäministeri Petteri Orpo on tänään tuominnut Suomen Vastarintaliikkeen iskun Jyväskylässä. Hän on samalla toivonut käynnistettävän Suomessa laajan yhteiskunnallisen keskustelun siitä, miten ääri-ilmiöt saadaan kuriain.
Oma ehdotukseni on, että Suomen Vastarintaliikkeen kaltaiset järjestöt kiellettäisiin Suomessa sekä niitä tukevilta ja julkisesti niiden kanssa esiintyviltä kansalaisilta viedään oikeustoimikelpoisuus pois.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Kari Ahveninen

Tarkoitatko siis että myös äärivasemmistolaiset liikkeet kielletään samalla? Nehän vasta ovatkin olleet häiriöksi, jos nyt verrataan toimintaa...

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Pois eduskunnasta ne, jotka näkyvät samalla vappumarssilla kommunistien kanssa? Voi siinä poliittinen tasapaino vähän keikahtaa eikä välttämättä ollenkaan blogistin tarkoittamaan suuntaan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ei toimi. Meillä on yleinen kokoontumis- ja järjestäytymisoikeus, ja tämä on niin pyhä oikeus ettei sitä saa polkea äärijärjestöjen takia. Jos tuolle linjalle lähdetään, tämä sakki alkaa uhriutua.

Jos yksi poliittinen suuntaus kielletään, mitä kielletään, jos esim. hallitus tai yleinen ilmapiiri muuttuu?

Vapaaseen demokratiaan kuuluu myös ikäviä ilmiöitä. Niitä pitää vain sietää. Tehokkain ase on asiallinen keskustelu.

Lauri Wirén

Asiallista keskusteluahan tässä on kaivannut moni Immos-kaustia sivusta seurannut, mutta tuntuu olevan aivan liian vaikeaa. On aina ollut. Suomi on ohi- ja sivustapuhujien maa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

J.K.>....Sisäministeri Petteri Orpo on tänään tuominnut Suomen Vastarintaliikkeen iskun Jyväskylässä....

ooo

Ainahan ne tulevat itsestäänselvyyksiä laukomaan.
Lopettaisivat rähinöintien tv:ssä ja radiossa näyttämiset. Nehän tällaisia saavat aikaan. Esim haku julkisuuteen on kova, joko hyvällä tai pahalla. Jos hulinaa ei muuten irtoa, niin muutama bisse naamaan ja johan äänitorvi törähtelee..

Pieni juttu jossain lehden alalaidassa. Muuta ei tarvita. Jos sitäkään. Ei niiden röttelöintien näyttämisestä ole muille hyötyä kuin tiedotusvälineille. Alettais keskittyä suuriin asioihin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tarkkaan suunniteltua ja ohjattua toimintaa näyttää poliisin mukaan olleen. Jos tuollaista toimintaa alkaa ilmetä enemmän pitää löytyä keinot tuollaisen järjestön kieltämiseksi.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-vakival...

Lauri Wirén

Vasemmistoliiton puheenjohtaja on tunnettu osallistumisistaan äärijärjestöjen väkivaltaisiin mielenosoituksiin. Minunkin mielestäni Vasemmistoliiton voi kieltää vaikka heti.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kalliksi ne persutkin tulevat. Sadan miljardin euron popula ja vuotuiset puoluetuet päälle. Jokainen täysi-ikäinen maahanmuuttaja on suomelle halvempi kuin lapsesta asti täällä kasvatettu persu :)

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/277764-do...

Lauri Wirén

Äärivasemmistolaiset, äärioikeistolaiset, äärimuslimit, lestadiolaiset, helluntailaiset, äärilibertaarit ja yleensä kaikki, jotka edustavat jotain laitasuuntaa. Siitähän se lähtee Stalinin ja Hitlerin viitoittamalla tiellä. Siellä tien toisessa päässä uuninluukut kolisevat.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Olen aistivinani tietynasteista sarkasmia blogistin viimeisessä lauseessa :)

Lauri Wirén

Sarkasmi on tunnetusti vaikea ja vaativa kirjoitustyyli, mutta toisaalta jo 5-vuotias voi ymmärtää sarkasmia.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Eiköhän perusteta arvovaltainen kokous, jossa kielletään se tilanne, jossa Kuu mollottaa avoimelta taivaalta.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Jyväskylän väkivaltaisessa iskussa pidätettyjen joukossa oli useita Suomen Vastarintaliikkeen johtohahmoja eli Olli Immosen kavereita sekä Ruotsin kansalaisia. Iskun uhrina oli toissavuotisen Jyväskylän kirjastoiskun uhri sekä hänen seurassaan olleita ihmisiä. SVL:n joukko oli yhteisestä käskystä lähtenyt juoksemaan kahdensadan metrin päästä kohti City-Sokosta ja rynnännyt sisälle pahoinpitelemään uhreja. Erittäin vastenmielinen kuvio.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Pitäisikö kuninkaan irtisanoutua kansansa tekemisistä?

Toimituksen poiminnat