Mielipiteitä Suomesta Keskustelua elämän eri alueista

Nemtsovin murhasta Venäjän sisäiseen hajaannukseen?

Elämme keskellä historiallista hetkeä. Huomiseksi sunnuntaiksi oli suunnitteilla Moskovaan Venäjän opposition järjestämä Putinin politiikan vastainen suurmielenosoitus. Eilen palkkamurhattiin oppositiojohtaja Boris Nemtsov Kremlin kuuluisien sipulien varjossa. Tänään järkyttyneet moskovalaiset ovat kansoittaneet murhapaikkaa, jota peittää suuri kukkameri. Huominen mielenosoitus on muuttumassa Boris Nemtsovin muistomarssiksi ja samalla huominen suurmielenosoitus on muuttumassa merkitykseltään paljon suuremmaksi kuin sen suunnittelijat osasivat edes uneksiakaan. Venäläiset ovat saaneet marttyyrinsa ja Sarajevon laukaukset seuraajansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Täytyy toivoa, että Boris Nemtsovin murhasta syntyy käänne, jonka jälkeen Venäjän enemmistö ei enää luota Putiniin, jos liene luottanut tähänkään saakka, vaikka kannatusluvut, miten liene hankittukin, muuta näyttävät. Mitä kauemmin Venäjän nykyjohto jatkaa, sitä enemmän ja pahempaa jälkeä se ennättää tehdä. Demokraattisin keinoin se ei valitettavasti ole vaihdettavissa. Jossain vaiheessa siinä käy niin, että hallinto kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

Kari J. Mattila

Taas tätä toiveajattelua että Putin ja hänen hallintonsa pitäisi kaatua ja Venäjän pitäisi ajautua sekasortoiseen tilaan. Suomalaisten pitäisi olla tyytyväisiä nykytilanteeseen että Putinilla on 85 prosentin kannatus ja Venäjä hallinnassa koska venäläiset luottavat ensi kertaa täysin johtajaansa joka ei provosoidu vaikka länsi kaikin tavoin provosoi. Putin eikä hänen hallintonsa ole tehnyt yhtään virhettä joka antaisi aiheen herjata että se enemmän ja pahempaa jälkeä koskaan tekisi.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

"...joka antaisi aiheen herjata että se enemmän ja pahempaa jälkeä koskaan tekisi."

Enemmän? Pahempaa - paha, pahempi, pahin.

Kirjoituksesi antaa ymmärtää, että kirjoittaja ei ole äidinkieleltään suomenkielinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #3

Onkohan Kari.J.Mattila kidnapattu tai joutunut identiteettikaappauksen uhriksi. Tai muuten vaan antaa jonkun sanella kommenttinsa.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #6

Vähitellen alkaa mennä luulosairauden puolelle tuollainen herjanheitto kun varsinaista asiaa ei ole.

Pekka Silfver Vastaus kommenttiin #9

Sait ikibannin Iltalehteen! Oletko tullut ajatelleeksi, mistä johtui?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Näin naapurissa:

Olipa Nemtsovin murhan takana ketä tahansa niin viimeistään nyt kaikille on selvää ettei maan hallintoa kannata kritisoida. Siinä käy kylmät.
Kun hallinnon masinoimassa Antimaidan-mielenosoituksessa kannettiin oppositiopoliitikkojen kuvia ja huudettiin kuolemaa viidennelle kolonnalle, niin ei kai ole ihme että ennemmin tai myöhemmin joku ryhtyy tuumasta toimeen.

Jatkossa se pienikin oppositio vaikenee; itsesuojeluvaisto toimii noin. Kriittisen kansanosan hiljeneminen on nykyhallinnolle lottovoitto ja valtuuttaa vapaat kädet. Jos Putinin suosion sanotaan nyt olevan 80%, on se tuolla tavalla toimivassa valtiossa jatkossa 120%.

Syylliseksi murhaan löytyy jostain pari jotain onnetonta tunaria tai sitten tsetseeniä tai muita ulkomaalaisia. Lopullinen syy ei selviä koskaan joten epäilys on helppo vierittää länsimaiden ylle ilman ainuttakaan kunnollista todistetta. Ja taas kasvaa venäläisten inho meitä länsimaalaisia kohtaan: kaikilla tulossa olevilla toimenpiteillä länttä vastaan on vankka kansan tuki. Ja kansahan, kuten sanotaan (tai jotkut sanovat) ei voi olla väärässä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Joka tapauksessa vahva viesti oikealle älymystölle karistaa tomut jaloista ja lähteä maanpakoon jonnekin. Jos lähtee pakoon kannattaa tosin ottaa koko suku mukaan, ettei käy kuin sille matkapuhelinyrittäjälle, joka pakeni Englantiin, äiti kuoli hämärissä olosuhteissa (dokumenytti: venäläiset valtaajat YLE). Tällä tavalla maa menettää parhaat kansalaisensa, jotka avittaisivat maata nykyaikuistumaan edes jollekin kohtuulliselle tasolle.

Tero Virtanen

En itse usko, että Putin kaatuisi nyt sunnuntain mielenosoitukseen, luultavasti siitä tulee vain näytös, että hei meilläkin voidaan olla eri mieltä. Miliisejä enemmän kuin mielenosoittajia.

Mahdollisesti aitoja mielenosoittajia ei edes pääse paikalle vaan paikalla ovat maksetut nyrkit.

En tiedä, mutta luulen, että mielenosoituksesta tulee pannukakku. Venäläiset ovat aseellisen voimansa, väkivallan ja oman ylemmyytensä illuusiossa. Koko kansa. Siitä illuusiosta ei irtauduta ennenkuin leipä loppuu. Silloinkin syylliseksi uskotaan vihamielinen länsi.

Voi hulluutta.

Olli Kankaanpää

Viimeistään leivän loputtua kansa lähtee kaduille. Leivän päälle ei tarvita edes voita.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Vaan kun kansa ei voi olla väärässä, niinkuin meilläkin nuo sitovia kansanäänestyksiä kekkaloivat tahot selittävät,
Jos (Venäjän) kansan ääntä kuunnellaan niin syyllisiä ovat meistä kaikki. Niin on kansa päättänyt 85% tuellaan pressalleen.

Kari J. Mattila Vastaus kommenttiin #10

Miksi emme kuuntelisi kansan ääntä ja jos venäläiset ovat isänmaallisia ja pitävät arvoistaan kiinni niin turha siinä on pullikoida asiaa vastaan. Meille suomalaisille asia on tärkeä koska olemme Venäjän naapuri. Turha täältä on kivittää isänmaallisia venäläisiä.

Preidentti Niinistökin muuten toteisi eilen että Nato-kysymys on kansanäänestyksen arvoinen siinä missä EU-jäsenyyskin.

Toimituksen poiminnat