Mielipiteitä Suomesta Keskustelua elämän eri alueista

Lastensairaalan keräyksellä laaja tuki

Lastensairaalan keräys on herättänyt julkisuudessa runsaasti keskustelua puolesta ja vastaan. Kritisoijat kokevat varsin perustellusti sen, että sairaalainvestointi kuuluisi rahoittaa julkisin verorahoin ja tarvittavin lainajärjestelyin. Samalla koetaan, että hyväntekeväisyyskeräyksenä toteutettava rahoitusosuus on täysin turha ja jopa jossain määrin vastenmielinen ilmiö, jolla pyritään pönkittämään omaa julkisuuskuvaa. Osa taas kokee asian täysin päinvastoin. Nähdään, että ne tahot, jotka voivat vaan suinkin edistää hankkeen etenenemista ovat tervetulleita ja jopa mahdollistavat koko hankkeen toteutumisen.

Näin ajatellaan maassa, jossa veikkausvoittovaroin rahoitetaan julkisia palveluita vuosittain liki 500 miljoonalla eurolla. Samoin läntiseen kulttuuriin laajalle juurtunut hyväntekeväisyyskulttuuri on joissakin maissa hyvinkin merkittävä rahoituksen lähde. Näin asian laita on mm. USA:ssa.

Itselläni on läheiset ystävät, joiden vastasyntynyt vauva siirrettiin Jyväskylän keskussairaalasta Helsinkiin Lastenklinikalle suoraan synnytyssalista siten, että vanhemmat eivät edes ehtineet nähdä vauvaansa. Vauvalla oli vakava synnynnäinen sydänvika ja Lastenklinikan henkilökunnan osaavissa käsissä pienen poikavauvan henki pelastui. Voi vain kuvitella sitä, kuinka suuri merkitys tällä keskitetyllä hoitojärjestelmällä on. Lastensairaalaan on keskitetty kaikki maamme vastasyntyneiden ja pienten lasten vaativaa erikoislääkärinhoitoa vaativa osaaminen. On perusteltua, että tämä osaaminen on keskitettyä ja että toimintaolosuhteet ovat parhaat mahdolliset.

Jos kerran Lastensairaalan hyväntekeväisyyskeräyksellä voidaan nopeuttaa uuden sairaalan investoinnin aikaansaamista, niin hyvä niin. Se ei ole keneltäkään pois.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mielestäni tälläiset kohteet tulisi yhteiskunnan itse rahoittaa verorahoistaa.

Hyvätekeväisyyskeräyksiä tarvittaisiin paremminkin esim. Kreikan köyhien sairaiden hyväksi. Kreikassahan kuolee ihmisiä lääkkeiden puutteeseen.

http://luntatupaan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168343...

Toimituksen poiminnat