Mielipiteitä Suomesta Keskustelua elämän eri alueista

Sotsin olympialaiset - Grozny naapurissa

  • Olympiarenkaat symboloivat viittä maanosaa ja näiden ystävällismielistä kilpailua urheilukentillä.
    Olympiarenkaat symboloivat viittä maanosaa ja näiden ystävällismielistä kilpailua urheilukentillä.

Enää on vain vajaa kaksi kuukautta, kun Sotsin talviolympialaiset alkavat. Karttaa katsellessa, politiittisen historian tapahtumia muistellessa ja viimeisen reilun kymmenen vuoden aikaisia maailmaa ravistelleita tapahtumien vielä ollessa mielessä täytyy vain toivoa, että politiikkaa, urheilua ja vapaustaistelua ei sotkettaisi totaalisesti keskenään. Politiikka ei sovi urheilukentille, laduille ja kaukaloihin. Se kuuluu politiikan instituutioiden kautta hoidettavaksi. Sotsista on Groznyyn googlemapsin mukaan vain 827 kilometriä. Toivottavasti Sotsin talviolympialaiset ovat urheilullisesti mielenkiintoiset kisat!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Täytyy myös toivoa, että urheilua ja olympialaisia ei sotkettaisi keskenään. Niillä on kovin vähän tekemistä. Nykyajan olympialaiset ovat joka suhteessa irvikuva siitä, mitä niiden uudelleen käynnistämisellä 1800-luvun lopulla tavoiteltiin.

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

kuhanen, kesäurheilija asusteista päätellen; pysyhe lestissäs...

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Enpä toivoisi olleeni ennustukseni suhteen oikeassa kaksi viikkoa sitten. Eilen ja tänään jo 30 kuollutta kahdessa terrori-iskussa Venäjällä. Tämän päiväisessä raportissa Sotsista kerrottiinkin, että turvatoimet kisapaikkakunnilla on sitä luokkaa, että jo nyt tässä vaiheessa alueille pääsy on suuren kontrollin alla. Samaisessa yhteydessä arveltiikin, että kisapaikkakunnille suuntautuvien terrori-iskujen todennäköisyys on tästä johtuen varsin epätodennäköistä. Kääntäen tuo tarkoittanee, että niitä voidaan siinä tapauksessa nähdä jossain muualla. Toivotaan, ettei näin käy ja nämä kaksi peräkkäistä terrori-iskua 600 km:n päässä Grosnysta ja 1400 km:n päästä Sotsista ovat vain yksittäistapauksia.

Toimituksen poiminnat